Wie hebben volgens Iran Korans verbrand? Juist

Geschreven door Afshin Ellian

Iraniërs verbranden en Israëlische vlag in reactie op de Koranverbranding Iraniërs verbranden en Israëlische vlag in reactie op de Koranverbranding

In de voorbije dagen hebben talloze ayatollahs zich geuit over de gebeurtenissen rond de herdenking van 11 september. Ze zijn woedend vanwege de koranverbranding.

Het begon met de aankondiging van een Amerikaanse predikant uit Florida dat hij een aantal exemplaren van de Koran zou verbranden.

Als de moskee in de nabijheid van de Ground Zero niet zou worden gebouwd, dan zou de predikant bereid zijn om de Koran niet te verbranden. De Amerikaanse regering vroeg hem om het niet te doen, want als hij het wel deed, zou hij de Amerikaanse soldaten in Afghanistan en Irak in gevaar brengen. De Amerikaanse minister van Defensie belde hem persoonlijk. Uiteindelijk zag de predikant af van het verbranden van Korans.

Vrij land
Paus Benedictus XVI veroordeelde de actie van de predikant. Ook vele protestante leiders in Amerika hebben de predikant veroordeeld. Maar Amerika is een vrij land. Het is niet verboden om een boek te verbranden, zolang de regels voor brandveiligheid in acht worden genomen.

Anderen hebben wel op 11 september de Koran verbrand. Zo stond op YouTube een opname van iemand die in New York (dichtbij Ground Zero) een Koran aan het verbranden was.

Zwarte vlag
Ayatollah Khamenei, leider van het islamitische Iran en de zelfbenoemde leider van alle moslims, wijdde een verklaring aan deze gebeurtenissen. De scholen en moskeeën in Iran moesten gisteren een zwarte vlag hijsen als teken van rouw. De Koran is immers verbrand.

Waarom waren ze niet boos toen in Irak dagelijks moskeeën en andere heiligdommen in brand werden gestoken, waarbij ook vele Korans zijn verbrand?

Een paar onbekende Amerikaanse burgers hebben de Koran verbrand. Maar toch weet Khamenei precies wie de daders zijn. De Israëli natuurlijk. De strijd tegen de islam begon met het boek van de afvallige Salman Rushdie en daarna ook nog de Deense cartoons, aldus de Iraanse leider. Maar dat zijn toch geen Israëli!

Zionisten
Maar wie deze gebeurtenissen goed bestudeert, ziet volgens Khamenei de hand van de zionisten. Zij hebben een enorme invloed op de Amerikaanse en Britse regeringen.

Khamenei schrijft dat de zionisten volgens onafhankelijke onderzoekers betrokken waren bij de aanslagen van 11 september. De joden hebben met behulp van de staat Israël de aanslagen gepleegd om Irak en Afghanistan te kunnen bezetten.

Waarom is er dan een predikant bij betrokken? De reden daarvan is volgens Kahmenei om de aandacht van de moslims af te leiden van de problemen in het Midden-Oosten, die door Israël en Amerika worden veroorzaakt.

Heiligschennis
Khamenei zegt uitdrukkelijk dat deze heiligschennis heeft niets te doen met het christendom en christenen. De religieuze leiders van de christenen hebben niets te maken met de Koranverbranding, aldus Khamenei.

Waarom zegt hij dit? In een openlijk conflict met het christendom kan hij met zijn politieke islam niet winnen. En het is hem te doen om de joden die in een islamitisch gebied een staat hebben opgericht. De christenen hebben geen staat opgericht in een islamitisch gebied.

De vernietiging van de joodse staat is de kern van de strijd en daarom moet de Koranverbranding in dat licht worden gezien. Bovendien kunnen moslims makkelijker worden verenigd tegen de joden dan tegen de christenen die de wereld beheersen.

Bestraffen
Wat moeten de Amerikanen doen? Zij moeten de daders op een gepaste wijze bestraffen, aldus de zelfbenoemde leider van alle moslims.

Khamenei weet dat de Amerikaanse regering, in tegenstelling tot de Iraanse regering, geen onschuldige burgers kan bestraffen.

De verbranding van de Koran is niet wijs en moreel onverantwoord, maar het is geen strafbaar feit. Na de Holocaust-ontkenning schrijft het Iraanse regime nu ook de aanslagen van 9/11 aan Israël toe.

Bron: Elsevier