” Wij zullen naar Jeruzalem opmarcheren, wij zullen miljoenen martelaren opofferen. Jeruzalem is de hoofdstad van de staat Palestina.”

Bron: Brabosh

“Wij zullen naar Jeruzalem opmarcheren, wij zullen miljoenen martelaren opofferen. Jeruzalem is de hoofdstad van de staat Palestina.”

palest2004

Palestijnse aanhangers van Hamas vieren in Gaza uitbundig de dubbelaanslag in Beersheba

Aldus Yasser Arafat die deze woorden uitsprak in Ramallah op 31 augustus 2004, enkele minuten nadat Arabische ‘zelfmoordterroristen (‘martelaren’) in de Israëlische stad Beersheba twee stadsbussen hadden opgeblazen, waarbij 16 Israëli’s de dood vonden en er meer dan 100 werden verwond [The Jerusalem Post, 1 september 2004: ‘Palestinians celebrate Beersheba attacks’ zie ook IMFA: Double bombing of buses in Beersheba van 31 augustus 2004].

Het revisionisme is groot, zeker wanneer het om Jeruzalem gaat. Zo bijvoorbeeld Ikrima Sabri, de Palestijnse Grootmoeftie van Jeruzalem, die in 1994 door Arafat tot de moefti van Jeruzalem werd benoemd en in 2006 terug werd afgezet door Mahmoud Abbas, vertelde aan de Duitse krant Die Welt in 1997 dat:

“Nooit een Joods Jeruzalem! Geen enkele steen van de westelijke muur houdt verband met de Hebreeuwse geschiedenis… Er bestaat niet de minste aanwijzing voor het bestaan in het verleden van een Joodse tempel op deze plek. In de hele stad ligt er geen enkele steen die verband heeft met de Joodse geschiedenis… De Tempelberg heeft daar nooit gestaan… Er niet het minste bewijs dat dit kan aantonen. We erkennen nooit dat de Joden recht hebben op de muur noch op één centimeter van het heiligdom… De Joden staan te trappelen om onze moskee over te nemen… Als ze dat ooit willen proberen zal dat het einde van Israël betekenen!”

Maar het revisionisme beperkt zich niet enkel tot ontkenning van de Holocaust door Palestijnse religieuze leiders. Een ietwat absurd maar desalniettemin volkomen foute versie van de geschiedenis van de stad werd recent verkondigd door belangrijke Westerse nieuwsorganisaties. Op CNN benadrukte journaliste Christiane Amanpour dat de strijd om Jeruzalem was begonnen in 1967, toen Israël woningen neerhaalde aan de Westelijke Muur (de Klaagmuur). “The 40-year tug of war over Jerusalem began when Israel bulldozed the Arab neighborhood next to the Western Wall and built a plaza where Jews now pray,” zei ze in de originele versie van het CNN-programma uit 2007 ‘God’s Jewish Warriors’. Later bracht CNN een bijgewerkte versie van het programma waarin het foutieve taalgebruik werd gewist.

ap_logoHet internationale persagentschap The Associated Press maakte thans een soortgelijke fout. AP is niet zomaar een agentschap. Het is ‘hèt’ agentschap waar de media van de halve wereldbol haar dagelijks nieuws vergaart – uiteraard tegen betaling – en dit doorstraalt naar Jan Publiek via ons dagkranten en dagelijkse journaaluitzendingen op onze openbare omroep. Uw dagelijks nieuwsoverzicht komt van agentschappen zoals AP (en Reuters bv.). Probeer maar de titel in te tikken via Google, en je ziet meteen hoe dikwijls en waar dat artikel van AP zo allemaal wordt overgenomen inclusief de fouten van AP! Het impact van agentschappen zoals AP op de publieke meningsvorming valt dus niet te onderschatten. In een artikel van 10 maart 2010 getiteld “East Jerusalem lies at core of conflict,” staat er te lezen:

Hoe is het conflict over Oost-Jeruzalem begonnen? Israël veroverde de oostelijke sector van de stad op Jordanië tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967 en annexeerde dit onmiddellijk. De internationale gemeenschap erkent de soevereiniteit van Israël niet. [“How did the conflict over east Jerusalem begin? Israel captured the city’s eastern sector from Jordan in the 1967 Mideast war and immediately annexed it. The international community does not recognize Israeli sovereignty”].

Het idee dat het “conflict over Jeruzalem” begon in 1967 is doorzichtig vals. Het conflict woedde in alle hevigheid bijvoorbeeld in 1947-48, toen de Arabieren Resolutie 181 van de Verenigde Naties verwierpen, gewelddadige aanvallen op de Joden openden, het Joodse Kwartier in de Oude Stad belegerden en vervolgens de Oude Stad veroverden, de synagogen verwoesten en het gebied etnisch zuiverde van de Joden. (Zie hier op YouTube voorbeelden van de hoofdlijnen in de kranten uit die tijd.)

En het conflict begon lang voor 1947. Tijdens Arabische rellen in 1936 jegens de Joden in Jeruzalem en doorheen het hele land. In 1929, toen meningsverschillen over de Westelijke Muur de weg openden voor dodelijke anti-Joodse rellen door Arabieren uit Jeruzalem. En niet te vergeten in april 1920 toen Joden in Jeruzalem het doelwit waren van gewelddadige aanvallen door de Arabieren. Al deze incidenten maakten integraal deel uit van het zogeheten “conflict over Jeruzalem.” Alhoewel Associated Press werd geïnformeerd over haar gemaakte fouten, heeft het nog geen correctie gepubliceerd.

De New York Times bericht op 11 april 1948 over het conflict om Jeruzalem

Bron: Brabosh