De reden van de spanningen tussen VS en Israël

We zien een verschuiving in het pro-Israëlische beleid van de VS opdoemen. Wat vele in de Obama-Clinton regering al van te voren vreesden, zou nu vaste vormen krijgen. Wat Bush niet mocht lukken, zou Obama-Clinton moeten lukken: de VS accepteert niets minder dan een Palestijnse Staat naast Israel. Dit betekent een vreemde staat binnen de grenzen van Israel: de Westerlijke Jordaanoever. Volgens experts een extreem gevaarlijke optie. Dit kan uitlopen naar de eis van opheffing van de Staat Israel. Dit meldt Arutz Sheva de afgelopen weken in diverse artikelen en heeft Dekba Files vandaag bevestigd in verband met Obama’s scherpe toon over een tweede staat in Israel.

Clintons anti-Israelische houding
Morton A. Klein is het Hoofd van de Zionistische Organisatie van Amerika en heeft een paar weken geleden aanwijzingen gevonden dat Hillary Clinton, Minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, een uitgesproken aanhanger van een Palestijnse Staat zou zijn geworden. Hij spreekt over haar “anti-Israëlische switch”. Klein geeft aan dat ze bijvoorbeeld gestopt is om de Palestijnen te stimuleren een einde te maken aan hun haat voor Israel en de moordaanslagen op Israëliërs. In plaats daarvan zou zijn hebben gekozen om zich meer te concentreren op het bouwen van een staat voor de PA.

Zo schreef Klein voor JTA (Global News Service For Jews) enkele weken geleden: Toen [Minster Clinton] deze week voor een tienerprogramma van de PA werd geïnterviewd en men vroeg: ‘Wat u zal doen wanneer uw dochter onder de ongelukkige situatie van bezetting werd geboren, waardoor zij van vrijheid en bevrijding ontrokken zou worden?’ erkende zij deze valse veronderstelling van deze vraag niet. Door deze vraag niet te weerleggen en daarnaast ook het negeren van het feit dat 98% van de Palestijnen eigenlijk onder de Palestijnse Autoriteit of Hamas leven en niet onder Israëlische controle, hielp zij eigenlijk de haat tegen Israel in de hand. Zij antwoordde: ‘Nou, ik zou doen wat zo veel ouders in de Westbank en Gaza doen. Ik zou van haar houden… ik zou de beste opvoeding aan haar geven… ik zou nooit de hoop voor een Palestijnse Staat opgeven.’
Het alarmerende aantal Palestijnse ouders die hun kinderen aanmoedigen om zelfmoordterrorist te worden, heeft niet meer de aandacht van Minister Clinton.”

Tijdens haar bezoek aan Israel van enkele weken geleden, eiste zij dat Israel geen actie onderneemt tegen de illegale bouw van Arabische woningen in Oost Jeruzalem, maar eiste tevens dat Israel zou toestaan dat er legale Joodse woningen in Oost Jeruzalem worden gebouwd.

Prof. Aryeh Eldad: Respect voor de Israëlische Democratie
Professor Aryeh Eldad van de politieke partij HaIhud HaLeumi (Nationale Unie) heeft Clintons anti-Israëlische houding ook opgemerkt. Hij verzocht haar per brief te stoppen om een Palestijnse Staat te promoten.

“Jij bezocht werelds beste en sterkste democratie ter wereld… De meeste Israëlische burgers wensen geen Arabische Staat in hun thuisland. Als jouw democratie een werkelijke democratie is, dan respecteer jij ook de democratie van andere landen.”
Eldad vervolgt: “Het lijkt als of de Verenigde Staten de Iraniërs, Syriërs en de Palestijnen met “de Israëlische munt” wilt kalmeren. Zoals je weet beste mevrouw Clinton, hebben wij een rijke geschiedenis. Wij herinneren ons wat er gebeurd is toen de Vrije Wereld Tsjechoslowakije wilde opofferen om Hitler te kalmeren. Wij zijn onwillig om ons hele bestaan ten behoeve van de Verenigde Staten te riskeren om als het ware een kalme terugtrekking van de Verenigde Staten uit Irak af te kopen.”
Eldad wijst de verantwoordelijkheid van Israel voor de Amerikaanse problemen met radicale Islam direct af met de woorden: “De V.S. vecht niet tegen Jihadistische terreur zowel in Afghanistan als in Irak omdat Israël huizen in de Westelijke Jordaanoever bouwt”.

Emailcampagne van UCI
De Unity Coalition for Israel (UCI: Coalitie van de Eenheid voor Israël) is een samenwerking tussen Christelijke en Joodse organisaties vertegenwoordigen meer dan 40 miljoen Amerikanen. Zij geeft de kanttekening aan het feit dat Clinton, ondanks de terroristische activiteiten van Hamas, door het Midden-Oosten heen reisde. Het is in de ogen van UCI dan ook duidelijk dat zij deze risico nam, omdat de Palestijnse Staat een prioriteit is voor de Obama-regering.

Daarom heeft het UCI met een e-mailcampagne voor een anti Palestijnse Staat georganiseerd en deze naar zowel de topambtenaren van Israel als die van de Verenigde Staten verzonden. De organisatie verklaart: “een wijze vraag zou zijn of het verstandig is om een 23e Arabische Staat in het centrum van de minuscule, vrij gekozen democratie van Israel te kerven”.
Het Witte Huis en prominente Israëlische ambtenaren hebben deze brief (1800 kopieën) vorige week ontvangen. Ook stuurden zij een resumé betreffende de open brief van Aryeh Eldad aan Clinton met hun eigen brief mee.

Zuckerman en Hikind
Er is nog iemand die verbaasd is hoe de houding van Minister Clinton is veranderd: de uitgever van de New York Daily News Mortimer Zuckerman. In de Verenigde Staten zou nu een kritiek tegen Israel zijn opgerezen dat Israel niet genoeg moeite zou doen om Gaza te helpen. Ondertussen worden vanuit datzelfde Gaza al jaren duizenden raketten op Israëlische steden en dorpen geschoten. Hierop zegt Mortimer Zuckerman: “Ik ben over deze uitspraak van de minster en de regering van de Verenigde staten uiterst verbaasd.”
“Ik mocht haar veel meer toen zij nog senator van New York was,”voegt het lid van de New York Staatvergadering Dov Hikind toe.
John Bolton, de voormalige Ambassadeur voor de Verenigde Staten in de Verenigde Naties, schreef enkele weken geleden dat “het politieke beleid vanuit de VS met betrekking tot de Israëlisch-Palestijnse oplossing die als dé sleutel naar vrede in het Midden-Oosten moet dienen [en door implicatie tussen Amerika en Islam], is verkeerd en “slecht nieuws”. Voor zowel de V.S. als voor Israël. Wanneer er druk op het maken van compromissen wordt gelegd, dan is het altijd gemakkelijker om partij die welwillend is onder druk te zetten – namelijk Israël”.

Bezwaar tegen een Palestijnse Staat
De gronden van het bezwaar voor een Palestijnse Staat binnen Staat Israel, is een algemene aanname dat de Arabische oppositie naar Israël vanuit godsdienstige aard is en niet vanuit een politiek standpunt. Dit schijnt bewezen zijn door het feit dat Jordanië ooit gecreëerd werd om juist als de Palestijnse Staat te dienen. De gevaren voor veiligheid die inherent zijn, is het in de breedte uitbuiten van de Jordaanse grenzen zodat van Israël – naar een breedte – slechts tien mijl aan gebied overblijft. Daarom zou een Palestijnse Staat in Staat Israel een tweede Palestijnse Staat betekenen, waartussen de Staat Israel zich begeeft. Dit lijkt geen oplossing voor een veilig Israel en een veilige Midden-oosten.

En daarom een eventuele oorlog tussen VS en Israel
Betreft de veranderde houding van de Verenigde Staten naar Israel is “slechts het begin”, zegt een hooggeplaatste ambtenaar van de U.S. Inlichtingendienst die liever anoniem wilt blijven. “Het is goed mogelijk dat Israel de steun van de Verneigde Staten ten behoeve van de Arabieren aan het verliezen is”. De bron maakte deze opmerkingen in een exclusief interview met Douglas J. Hagmann, de directeur van de NIN (Northeast Intelligence Network: Noordoostelijke Inlichtingen Dienst, die veterane vergunning geeft aan een groep van professionele onderzoekers, analisten, militaire zakenspecialisten en onderzoekers. Deze groep heeft hun middelen gecombineerd om nauwkeurige en van betrouwbare bronnen afkomstige informatie via hun website te verstrekken.

Hagmann verscheen onlangs in een Weekend Editie van de Israel National Radio. Toen de vraag gesteld werd hoe aannemelijk het kan zijn dat de Verenigde Staten Israel zal laten vallen, zei Hagmann tijdens dat radioprogramma: “De regering van Obama is geen vriend van Israel, geen vriend van de Joden in Amerika en is geen vriend van de democratie en vrijheid in Amerika… bij duidelijke aanwijzingen zien wij dat er machtige posities bekleedt worden door antisemieten die Israel als natie graag opgeheven zien. Is het niet middels diplomatie, dan is het zeker met behulp van oorlog.”
In zijn onderzoek zegt de anonieme bron van Hagmann: “Ik heb alle redenen te geloven – gebaseerd op mijn hoge positie binnen de Geheime Inlichtingen, voornamelijk over de laatste enkele jaren – dat Israël spoedig volledig alleen zal staan… of slechter dan dat”. Hij legt uit dat dit zal gebeuren wanneer “onze regering meer steun geeft aan de Arabische wereld, zowel financiële als met militaire hulp (red. FAQ -online: zie VS geeft nucleaire technologie aan Saudi Arabië en Obama wilt het leger van PA versterken en Oude Stad van Jeruzalem onder vreemd beheer).
Hiermee wordt Israel onder haar eigen defensie begraven en zal Israel bezwijken onder de onredelijke eis de Staat Israel op te heffen.”

Hagmann vertelt in het radioprogramma verder dat de anonieme hoge beveiligingsbeambte zijn zwijgen heeft gebroken, omdat hij inmiddels met pensioen is. Maar hij was ook open wegens de pro-Israëlische houding van NIN. “Nog een reden”, zei Hagmann over zijn anonieme tipgever, “was zijn eigen ontwikkelde inzicht van het Bijbelse aspect van dit scenario.” De hoge beambte van de inlichtingendienst verklaarde dat de verandering in het Amerikaanse beleid ten aan zien van Israel voorkomen kon worden door het synchroniseren van ‘foutieve inlichtingen’ (Malicious Intelligence), wat Hagmann heeft omschreven als informatie die in zijn ruwe vorm werd vernomen. “Het wordt dan in iets anders gemuteerd om verschillende belangen te bevorderen waar de inlichtingendienst en de politiek samen in botsing zouden komen,” legt hij verder uit. “Het is een methode die gevormd is en gecommuniceerd wordt in voordeel van de agenda’s van een klein geselecteerd aantal mensen die belangen hebben”, klapte hij uit de school.

Betreft de relatie tussen de Verenigde Staten en Israel, geeft hij aan dat er foutieve inlichtingen (Malicious Intelligence) wordt gebruikt om de Verenigde Staten te laten keren in een meer anti-Israel beleid waardoor de mogelijkheden wordt gesmeed om steeds meer pro-PA of zelfs meer pro-Islam te worden. “Een mooi voorbeeld is de beschieting op het Joodse Centrum in Seattle paar jaar geleden. De politie werd door de stadsambtenaren en door de Federale Overheid opgedragen de synagogen en andere Joodse centra in Seattle niet te beschermen, maar dat zij daarvoor in de plaats de moskeeën van Seattle moeten beschermen.

Volgens Hagmann’s onderzoek is de negatieve houding van de Verenigde Staten niet van de laatste tijd, maar is dit al een aantal jaren aan de gang. In zijn interview met de hoge ambtenaar van de inlichtingendienst citeert hij: “de overgave van Gush Katif aan de PA in 2005 is een typisch voorbeeld van het ontmantelen van Israel als legitieme natie. Ondanks kritische inlichtingen die er geschetst werden, was het overduidelijk dat dit een rampzalige stap zou zijn dat tot de gebeurtenissen die wij zien vandaag zien heeft geleid: het afvuren van raketten op Israel,” verklaarde hij.
In het rapport die Hagmann op de site van de NIN heeft geplaatst, citeert hij zijn bron met de woorden: “Hier kunnen we zien dat inlichtingendienst en politiek elkaar ontmoeten en met elkaar in conflict komen…”

Beleid van de regering van Obama wordt met opzet gevuld met anti-Israelische politicy waarin Israel geen plaats meer heeft binnen hun eigen financiële belangen of zelfs grotere globalistische wereldagenda. Zelfs de soevereiniteit van de Verenigde Staten zou zelfs geen prioriteit zijn.
“Wat de reden ook is, de anti-Israelische en pro-Islamitische politici zullen snel worden aangewezen of zij hebben zich inmiddels in de hogere niveaus van de VS-regering geïnfiltreerd. Deze mensen zijn verantwoordelijk voor het plaatsen van antisemitische teksten in schoolboeken, het promoten van de revisionistische geschiedenis van de Islam, 9/11 en zij zijn dezelfde mensen die Islamitische agenda’s in de Westerse gemeenschap promoten. Met name restricties op kritiek op de Islam.”
“Met betrekking tot de laatstgenoemden, realiseer je dat de Verenigde Naties een dikke vinger heeft bij het dwingen van de beperking van zogenaamde “haattoespraak” en de implementatie van globale normen en waarden , die inmiddels door Europese naties zijn aangepast,” besluit de bron.
Volgens de bevindingen van Hagmann zal het epicentrum van de komende oorlog in het Middenoosten Israel zijn. Hij schrijft: “Als wij als land overleven, zal de Verenigde Staten in deze oorlog niet aan de kant van de rechtvaardigden staan. In plaats daarvan draaien wij ons af – of onze wapens tegen – naar onze enige ware vriend in het Midden-Oosten: Israël.”

Obama’s anti-Israelische strategieën
Ondertussen is Obama van mening dat een Netanyahu-regering de vrede tussen Israel en de Palestijnen niet makkelijker op zou maken, maar wel even belangrijk, meldde DebkaFiles vanmiddag over een recente televisieshow waarin Obama als gast verscheen. Daarbij is hij van mening, naast dat hij maar blijft hameren dat een tweestaten-oplossing dé oplossing zou zijn zodat Israel en Palestijnen naast elkaar in hun eigen staten kunnen leven, dat de Palestijnse autoriteit slecht verdeeld wordt.

Ondertussen is Obama erg druk bezig met zijn campagne over het Israelisch-Palestijns conflict. Deze campagne zal tot Sederavond (Pesachavond) woensdag 8 april duren. De redenen zijn:

Teheran heeft erg kil op zijn opgenomen bericht aan Iran waarin hij diplomatie oproept, gereageerd. Hij heeft meerdere gestures beloofd. Deze zal hij komende vrijdag, 27 maart, onthullen.
Ook zijn nieuwe strategie met betrekking op de Afghanistanoorlog zal Obama vrijdag 27 maart onthullen. Deze strategie zal ook enorme gevolgen op Iran en het Midden-Oosten hebben.
Hij heeft een bericht voor de Moslimwereld en de onthulling zal in Istanboel op 7 April, wederom Sederavond, onthuld worden. Het deel van zijn toespraak zal aan het Israelisch-Palestijnse conflict worden gewijd.
De Israelische politieke analisten verwachten niet dat Obama vriendelijk voor de Joodse Staat en zijn nieuwe regering zal zijn. Hij zal zich waarschijnlijk genoodzaakt voelen om aan de voorwaarde van de Iranese opperheerser Ali Khamenei te voldoen en dat is dat Washington zich van de “onvoorwaardelijke steun aan Israel” moet ontdoen.

De vraag of dit de reden waarom de Verenigde Staten Barak Obama om zijn Islamitische achtergrond naar voren heeft geschoven bij ons op en wij kunnen die niet negeren.

Zodra de plannen bekend zijn, zal ik dat aan dit artikel toevoegen.

Lees ook nieuwsberichten van FAQ en externe nieuwsberichten over de volgende onderwerpen:
Resolutie 1605 van in de maak: bestrijiding tegen anti-Islam
Obama wilt het leger van PA versterken en Oude Stad van Jeruzalem onder vreemd beheer
Hamasleider positief over Obama
Obama gaat Castro en Chavez achterna
Netanyahu: grote oorlog op handen
Adviseur van Obama roept een militaire invasie tegen Israel op.
The Coming War
Hoe Barack Obama mensenrechten schendt van Afshin Ellian

©FAQ-online 2009