Verbazingwekkende feiten over Israël

Bron: Brabosh

windenergiegolan1
Windenergie op de Golan hoogvlakte. Wanneer de Syriërs ooit de Golanhoogte weer willen inlijven bij het Groot-Syrische Rijk om de wonderschone Dulcinea in te palmen, moeten ze eerst tegen windmolens strijden

Israël is het honderdste kleinste land en heeft ongeveer een duizendste van de wereldbevolking. Het bestaat slechts 62 jaar.

Na amper 62 jaar wonen er 7 miljoen mensen, is kleiner dan New Jersey, wordt omringd door vijanden, onder constante dreiging en zonder te beschikken over vrijwel geen natuurlijke rijkdommen, en toch …

“data”:”http://www.youtube.com/v/LriXdIJPAVw&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1″,”quality”:”high”,”menu”:”false”,”src”:”http://www.youtube.com/v/LriXdIJPAVw&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1″
In verhouding tot haar bevolking, is Israël een land dat de meeste immigranten opneemt in het land. Op 60 jaar tijd is de bevolking door de toevloed van migranten met 350 procent toegenomen.
Israël is het enige land in de geschiedenis dat een uitgestorven taal nieuw leven heeft ingeblazen .
Sinds de oprichting van de staat, werden aan Israël meer Nobelprijzen per hoofd van de bevolking uitgereikt dan enig ander land. Het heeft meer winnaars in reële cijfers dan bijvoorbeeld China, Mexico en Spanje.
Israël heeft de achtste hoogste levensverwachting (80,7 jaar), die hoger is dan Engeland, Amerika en Duitsland.
Israëlische films werden genomineerd voor een Academy Award voor beste buitenlandse film voor drie opeenvolgende jaren
Milieu

startup

Israël is het enige land dat de 21ste eeuw is aangegaan met een netto winst in het aantal bomen, en dit is des te opmerkelijker daar het land nog steeds grotendeels woestijn is.
Meer dan 90% van de Israëlische woningen maakt gebruik van zonne-energie voor het verwarmen van water, dat is het hoogste percentage in de wereld.
Israël zal het eerste land zijn dat een landelijk netwerk van elektrische auto’s zal hebben.
Israël bevindt zich in de top vijf in de lijst van landen die wereldwijd schone energie gebruiken en exploiteert de grootste ontziltingsinstallatie op aarde.
Israëlische bedrijven bouwen de grootste zonne-energiecentrale van de planeet .
Wetenschap en technologie

Israël is wereldleider in een aantal wetenschappelijke en technische middelen, dat is 63% meer dan de Verenigde Staten. Het heeft ook het hoogste aantal artsen en ingenieurs per hoofd van de bevolking.
Israëlische instellingen voor wetenschappelijk onderzoek worden gepositioneerd als derde in de wereld.
Israël staat als tweede gepositioneerd op het gebied van de ruimtewetenschappen.
Israël produceert het derde grootste aantal wetenschappelijke onderzoeksresultaten (documenten) per inwoner, en het hoogste omtrent stamcellen wetenschap.
In de Verenigde Staten zijn er meer octrooien geregistreerd afkomstig uit Israël dan uit Rusland, India en China samen (op totale bevolking van 2,5 miljard euro). Israël is wereldleider in octrooien op het gebied van medische apparatuur.
Israëlische bedrijven zijn de uitvinders van het systeem van druppelirrigatie, ontdekten het meest gebruikte medicijn in de wereld voor de bestrijding van multiple sclerose, hebben de chip technologie ontworpen Pentium NMXVan Pentium 4 en microprocessors Centrino in het leven geroepen, het instant messaging ( ICQ) en Israëlische koeien produceren meer melk per koe koeien dan in enig ander land in de wereld!
Bedrijf

Israël telt wereldwijd op twee na het hoogste aantal vrouwelijke ondernemers.
Israël heeft het meeste venture capital investeringen per capita in de wereld aangetrokken , dat is 30 keer meer dan in Europa.
Israël heeft meer geregistreerde bedrijven op de NASDAQ dan eender welk ander land met uitzondering van de Verenigde Staten. Dat is meer dan Europa, India , China en Japan samen.
In verhouding tot haar bevolking heeft Israël het grootste aantal start-up bedrijven (beginnende bedrijven) van de wereld en heeft meer start-up bedrijven dan een land met uitzondering van de Verenigde Staten.
Uitdagingen

Israël is het enige land waarvan de inheemse bevolking naar hun thuisland zijn terug gekeerd na 2000 jaar van gedwongen ballingschap.
Er zijn 26 officieel moslim naties in de wereld en 18 christen naties maar er is slechts een Joodse staat.
Bron: Flanders Division of Friends of Israel